schaapskudde Twente
Leven in de natuur in harmonie met dieren

Mieke Boode

In ben geboren in 1960 in Hengelo. Als kind al was ik gek op dieren, en mijn ouders hebben mij en mijn beide zusjes Heleen en Jeannette  met de paplepel de liefde voor natuur, en dan vooral die in Twente, in gegeven. Pa was onderhoudsmonteur bij de PTT, en reed met zijn VW bus heel Twente door om op postagentschappen in kleine plaatsen storingen te verhelpen. Ma maakte daarvan dikwijls gebruik om samen met ons, de fietsen achterin de bus, mee te liften om ergens in Twente afgezet te worden en zo fietsend door het mooie landschap een weg terug naar huis te zoeken. Ma maakte de plannen, Pa kende de weg.. en ik ben een combinatie daaruit!
Met dieren werken was geen optie; Ik werd Huishoudkundige; hoe verzin je het?!
Twintig jaar heb ik een fijne baan gehad, maar na een hartinfarct op m’n 35 e te hebben overleefd, vroeg ik me af wat ik wilde met m'n leven; ik kocht een hond, een Shetland Sheepdog, "Shadow" en hiermee ging een wereld voor me open!
Toen ik twee jaar daarna geconfronteerd werd met borstkanker, besloot ik me meer af te stemmen op wat mijn gevoel zei dat goed voor me was. Wicky kwam....en met haar begon mijn nieuwe leven. Het is fantastisch om te zien hoe goed dieren voor je kunnen zijn. Het brengt je in contact met andere mensen, maar vooral ook met Moeder Natuur.
Tijdens de chemokuur ben ik samen met mijn zus Heleen begonnen met het Pieterpad, een wandeling van noord naar zuid Nederland van 480 kilometer. Dit zijn bewogen jaren geweest, waarin we veel lief en leed met elkaar gedeeld hebben. "Een pad door mijn leven". Wicky heeft alle kilometers (dubbel en dwars!) meegelopen.
Tijdens de training van Wicky bij een schaapskudde heb ik, aldoende het vak van Schaapherder geleerd. Steeds met de liefdevolle en steunende rol van Rob op de zijlijn!

De wens om een eigen kudde Drentjes  te hoeden heb ik  in 2007 waar kunnen maken. Sindsdien gaan we met een zelfstandige kleine kudde Drentse Heideschapen als "Schaapskudde Twente" verder. 

De honden waar alles mee begonnen is, en uit wiens namen de kennelnaam is gevormd: Shadow en Wicky samen "Shadwick" en "Keek o Day" is Keltisch voor Sunrise (of een beetje Twents; kiek in de dag) "zie de dag met vertrouwen tegemoet". 

Onlosmakelijk met mij en mijn leven verbonden! 


Rob Boode

Ik ben van bouwjaar 1959.
Na de LTS Metaal ben ik via de bedrijfsschool van Hollandse Signaal apparaten te Hengelo 15 jaar werkzaam geweest binnen diverse afdelingen van dit bedrijf. Toen ik in 1991 na een reorganisatie tussen de wal en het schip raakte, en zonder werk thuis kwam te zitten, ben ik op zoek gegaan naar ander werk. 
Mijn “oorsprong” ligt in de schoenmakerij; beide ouders en mijn broer waren al in het familie bedrijf Wouda Orthopedie werkzaam. Na een aantal gesprekken met mijn oom en tante werd overeengekomen dat ik binnen het bedrijf aan de slag kon. De affiniteit met het vak was er al (men beweerde dat ik handig ben) 
Een aantal cursussen (o.a.) in Duitsland, gevolgd en al doende lerend het vak van schachtenmaker geleerd. Een schacht is het bovenwerk van de schoen, het leren gedeelte.  Dat ontwerp ik, vaak in overleg met de cliënt, en werk ik uit (tekenen, uitsnijden, stikken….) tot het gewenste model. Vaak naar volle tevredenheid van de drager van de schoen. Net als Mieke in het hare, voel ik me als een vis in het water binnen dit vak.
Tijdens de ziekten van Mieke heb ik zoveel mogelijk geprobeerd haar bij te staan in de processen die ze moest doorlopen en ondergaan. Ik vond het dan ook een prima plan dat Mieke met haar schapen en honden “iets” wou gaan doen. Dat het zover is gekomen dat er een eigen kudde met alles er op en eraan uit voort zou vloeien, had ik wel gehoopt, en Mieke kennende, ook wel verwacht! 
Onder het motto; samen staan we sterk, ondersteun ik haar daar waar nodig is en kan. Ik geniet dan ook ten volle van het buiten leven en ben best trots op Mieke.