schaapskudde Twente
Leven in de natuur in harmonie met dieren

Activiteiten

Twente is mooi; sterker nog; Twente is prachtig!! Maar het bijzondere coulisselandschap maakt het moeilijk om met een kudde het jaar rond te hoeden; veel heide terreinen zijn er niet meer. En daar waar nog heide is kiezen de grondeigenaren voor de soort begrazing (onderhoud) Het kan dus zijn dat gekozen wordt voor grote grazers, zoals Schotse Hooglanders of door middel van plaggen. Omdat er op bepaalde terreinen een beheersovereenkomst zit, kan ik daar in bepaalde perioden niet met de kudde terecht.
Vandaar dat de kudde zelden met mij als herder erbij, in het terrein te vinden is. De schapen worden deels gehoed, deels in raster, ingezet. De perioden dat ik niet met de kudde op pad ben, worden met andere activiteiten ingevuld.

Er worden op ons prachtige plek in Mander de meest uiteenlopende activiteiten verzorgd. 

Aan wol gerelateerde workshops, zoals spinnen, breien, vilten, maar ook een demonstratie schapendrijven e/o een interactief samenspel tussen mens en dier (teambuilding) behoort tot de mogelijkheden. We hebben in en rond de woning prachtige entourage om deze activiteiten te houden.

Jaarlijks worden een aantal vaste evenementen georganiseerd; eind mei een schaapscheerder dag met een super gezellige en interessante oude ambachten- en streekproducten markt, en tweede kerstdag “Kom Kiek’n met Kerst”, een sfeervolle middag voor hen die van buitenlucht houden.


Meer informatie is te vinden op de agenda
Graag tot ziens!