schaapskudde Twente
Leven in de natuur in harmonie met dieren


Activiteitenagenda


Open Deel

Start:16-03-2022
11:00
Einde:16-03-2022
17:00

Open Deel aan de Oosteriksweg 26 in Mander. De niendeuren gaan open en op de deel zijn wol gerelateerde activiteiten te zien. Bezoekers kunnen gewoon meedoen als het gaat om wat kleinere objecten.

Het grootste deel van de schapenwol wordt zelf verwerkt. “Wol is erg duurzaam. En alles wordt gebruikt, ook de restanten. We gooien niets weg”
Naast tassen van vilt, vloerkleden, kaarten, knuffeldiertjes, kinderkleding, truien, dekens, sokken en meet zijn er onder andere ook steentjes beschilderd met spreuken en ambachtelijk geproduceerde zalfjes van goudsbloem en kamille. Artikelen worden ook op bestelling vervaardigd.

De ruimte zelf is eveneens het bekijken waard. De deel is qua stijl erg authentiek. Duidelijk is nog te zien waar de koeien stonden. Als hobby heeft Mieke Boode allerlei gebruiksemaille verzameld, een verzameling die perfect past bij de deel. Leuk om naar te kijken, maar niet te koop.
De entree op de Open Deel is vrij. Een vrije gift in de eigengemaakte houten spaarpot in de vorm van een schaap, wordt op prijs gesteld.
De Watermolen van Frans is op woensdag eveneens open.Terug naar overzicht